Skoči na sadržaj

Kako odabrati zanimljivu igračku za svoje dete?

  • od

Mame, tate, bake i deke, koliko ste se samo puta suočili sa pitanjem: „Koju igračku da kupim za dete?“

Nije lako, ne! Nimalo nije lako odabrati pravu igračku.

Ja sam neko ko je obožavao da se igra igračkama kao mali. U moje vreme (oh, kako ovo daleko zvuči!) bilo je jednostavnije. Imali smo autiće, lutkice, plišane mede, … Svakako izbor nije ni izbliza bio ovako veliki kao danas.

Kao i svaki roditeljski par, moja supruga i ja volimo da povremeno iznenadimo naše dete i obradujemo ga nekom novom lepom igračkom.

Zanimljive igračke

Volimo da kupimo zanimljivu igračku, možda i neku interaktivnu, koja će da traje što je duže moguće i koja će da bude od koristi što je duže moguće, jer danas je najteže zadržati nečiju pažnju, dečiju naročito.

Ne volimo kada vidimo da deca previše koriste mobilne telefone, tablete, računare, pametne televizore.

Realno, živimo u vreme ubrzanog razvoja tehnike i tehnologije i potpuno ima i smisla da deca sa tehnikom budu upoznata, ali u što manjoj meri. Jer, ne valja! Ne valja za vid, za pravilno držanje leđa (krive vrat dok koriste telefone ili tablete), ne valja za memoriju.

Oni koji se profesionalno bave razvojem dece će vam o tome mnogo bolje pisati, ja samo pokušavam da što jasnije kažem: Molim vas, sklonite svoju decu od mobilnih telefona i sličnih uređaja, biće vremena i za to kada porastu.

Uvek je dobro vreme za one igračke koje razvijaju dečiju maštu

To su one igračke koje ih same nateraju da smišljaju svoje svetove, da u tim svetovima ožive mede, kuce, zeke, poneki robot. Da imaju kućice, autiće, lutkice i voziće.

Ja sam neko ko se, između ostalog, bavi i pisanjem knjiga već dvadesetak godina. I ja sam neko ko voli da učestvuje u stvaranju kreativnih dečijih igara. Moja supruga mi veoma pomaže u tome.

Sećam se, u vreme pandemije, čitavu kuću smo pretvorili u dečije igralište i zabavljali naše dete po čitav dan. Realno i vreme nam je brže prolazilo, a i zaboravljali smo na strah.

Ovoga puta smo osmislili da ćemo našem detetu prirediti jedno malo iznenađenje i poručićemo plišanog medu koji govori.

Na internetu postoji sajt BEARBOX na kome se mogu poručiti i takozvani personalizovani pokloni. Znate oni, samo za nju ili samo za njega. Imaju svašta nešto, što bi se moderno reklo danas.

Ja sam za plišanog medu, moja supruga je za kutiju sa slikama ili srce sa zvukom, a klinac će 100% tražiti kutije sa slatkišima.

Elem, da ne širim priču dalje, odoh da osmislim novi zabavni kutak za dečiju sobu dok igračke ne stignu brzom poštom, a vi ako imate potrebu i želju da nekoga, takođe, iznenadite, ostavljam vam link ka njihovom sajtu ovde.

P.S. tražiću im i da mi odštampaju neki moj citat na ramu za sliku, znam da će to obradovati moju lepšu polovinu.

Zapratite moju instagram stranicu ovde i čitajte još zanimljivog sadržaja na blogu

Sadržaj ovog teksta sadrži linkove i predstavlja lični izraz autora i kao takav nema nameru, niti za cilj, da bilo koga uvredi, omalovaži ili diskriminiše po bilo kom osnovu, niti da bilo koga natera da po njemu postupa. Ukoliko smatrate da je autor na bilo koji način povredio vaša autorska prava, molimo vas da nas o tome obavestite putem kontakt forme koja se nalazi u okviru ovog sajta i mi ćemo ukloniti sadržaj za koji smatrate da krši vaša autorska prava.

Cover Photo by Riku Lu on Unsplash

Podeli: