Skoči na sadržaj

Stabilan Ljubavni Odnos! Mit ili Realnost?

  • od

Svaki odnos, naročito onaj ljubavni bi trebalo da se zasniva na poštovanju pravila dvoje ljudi koji imaju odnos.

Različiti smo. Ne razmišljamo na isti način. Suprotnosti se privlače ili ne?

Privlačna mi je. Njena lepota je očaravajuća. Zgodna je. Zbog ovoga ću biti sa njom, neretko ovako misli muškarac.

Žene verovatno razmišljaju na sličan način. Ako grešim, pišite mi u komentarima da sam omanuo.

Ljubavni odnos je najsloženiji od svih odnosa.

Poslovni odnos ima svoja pravila. Prijateljski odnos takođe ima neka svoja pravila i izvesnu dozu emocija.

Ljubavni odnos, moglo bi se reći da je to neretko odnos bez ikakvih pravila, preplavljen emocijama.

Kada se prepustimo emocijama, one nas toliko zaslepe da od njih ne vidimo pravu sliku. Emocije imaju sposobnost da zamaskiraju suštinu osobe sa kojom smo ušli u ljubavni odnos i tada se, po mom shvatanju, javlja idealizacija ličnosti.

Skloni smo da idealizujemo osobu koju volimo, da prekršimo sva pravila odnosa između dvoje ljudi, da se žrtvujemo preko mere i čak one granice pristojnog, ponekad.

Umemo da preteramo sa emocijama toliko da dovedemo sebe u situaciju da nam ona čuvena: Od ljubavi do mržnje, linija je tanka, postane zaista realnost.

Zbog svega ovoga, može biti poželjno da u naš ljubavni odnos (zajedno sa partnerom naravno) unesemo određena pravila koja bi nam olakšala svakodnevni život.

Photo by Azrul Aziz on Unsplash

Evo nekoliko načina koji bi mogli da vam pomognu da stabilizujete vaš odnos sa partnerkom ili partnerom:

Razgovarajte o onome što vas muči

Podelite sa partnerom sve ono što vas muči u vašem međusobnom odnosu. Pokušajte da objasnite jedno drugom da nije dobro ukoliko izazivate uzajamni osećaj nesigurnosti, strah od kraja odnosa ili strah od prevelike vezanosti.

Neka stanja, poput straha od kraja veze, mogu vas bespotrebno opterećivati i uticati na vas na dnevnom nivou. Ne razmišljajte unapred o tome. Uživajte dok traje, a ako se ikad i završi, idite dalje. Nikada ne znate gde vas vaša sreća čeka.

Učinite individualni napor

Čak i ako uvidite da vaš partner ne čini nikakav napor da ostane sa vama u ljubavnom odnosu i da je veza zapala u ćorsokak, ukoliko vam je stalo do te veze, učinite individualni napor.

Pa, da. To je nešto što možete. Nešto što zavisi isključivo od vas. To je snaga vaše volje koja je potrebna da se pokrenete, da pokrenete nešto lepo u vama što će možda uticati i na partnera.

Ako partner primeti da ste učinili dodatni napor da vaša veza zaista uspe, ukoliko mu je stalo da vas, nema sumnje da će i druga strana dati doprinos tome da vaš odnos živne, da procveta.

Potražite stručnu pomoć

Nije sramota. Nije nešto čega bi se trebalo stideti. Stručna pomoć, osobe od autoriteta je ponekad ključ.

Ukoliko vam je brak u krizi, pokušajte. Neka partner shvati da to nije tek običan razgovor sa bračnim savetnikom, već i vaš pokušaj da spasite brak.

Načinite prvi korak i na taj način stavite do znanja drugoj strani da vam je još uvek stalo do vaše ljubavi.

Recimo da su ova tri načina nešto što bi bilo neophodno pokušati da se sačuva veza ili brak.

Neki su zagovornici teorije da brak ne treba čuvati ako je loš. Možda su u pravu, ne znam.

Moje razmišljanje ide malo pre toga. Ne bi trebalo ni ulaziti u brak, ukoliko vam veza nije lepa, jer onda nema sumnje da će brak biti još komplikovaniji.

Ljubav je jedna prelepa energija i trebalo bi je pravilno konzumirati.

Neko to nauči pre, neko kasnije, neko na vreme, a neko nikad ne nauči.

Potrudite se da čuvate one koje imate kraj sebe. Potrudite se da volite svoje muževe, muževi da vole svoje supruge, jer najlakše je sve upropastiti danas, kada je sve lakše i dostupnije nego pre.

Posetite moju instagram stranicu ovde i čitajte još zanimljivog sadržaja na blogu

Sadržaj ovog teksta predstavlja lični izraz autora i kao takav nema nameru, niti za cilj, da bilo koga uvredi, omalovaži ili diskriminiše po bilo kom osnovu, niti da bilo koga natera da po njemu postupa. Ukoliko smatrate da je autor na bilo koji način povredio vaša autorska prava, molimo vas da nas o tome obavestite putem kontakt forme koja se nalazi u okviru ovog sajta i mi ćemo ukloniti sadržaj za koji smatrate da krši vaša autorska prava.

Cover Photo by Everton Vila on Unsplash

Podeli: