Kazaljke na satu su pokazivale tačno jedanaest časova. Sunčano jutro se pretvarao u tmuran nadolazeći dan. Ipak, ništa nije ukazivalo na neizvesnost koja će se desiti sa prvim sumrakom.
Ovakvim rečenicama bi mogao počinjali kakav dobar roman. Ako uzmemo u obzir činjenicu da čitaoci vole neizvesnost i uzbuđenja, onda je logično povući paralelu sa realnošću i doći do zaključka da u njoj to baš i ne želimo. Izvesna realnost je ono što svi priželjkujemo. Ono čemu se svi nadamo. Dosadan život je san mnogih koji su se već pomalo umorili od života. Da li bi uistinu život bio zanimljiv, ukoliko ga bar malo neizvesnosti ne bi prožimalo? 
Srce otkucava prve minute uzbudljivog dana i očekuje da nastavak pređe u dosadu. U zavisnosti od broja godina koje ste upisali u svoju memoriju do sada, priželjkujete dosadu ili uzbuđenje. Sve je mirno u nemirnom okruženju. U mirnom okruženju sve je nemirno. Zvuči nelogično, da li je?
Prilika za postavljanje sebe naspram lika iz uzbudljivog romana se ukazuje svakodnevno ljudima koji vole dobru knjigu. Prilika za postavljanje sebe u lik iz dobrog romana je nešto što je divno osetiti. Tada sa sigurnošću možete tvrditi da ste već proživeli avanture sa kojima se susreće glavni junak. Možete ustanoviti da ste stekli može biti i kakvo novo iskustvo, čitajući. Spoznali kakav običaj ili se pak upoznali sa nekim elementima drevne japanske tradicije.
Koliko vas je zaista spremno da nadograđuje sebe kroz čitanje sopstvene duše pronađene u nekom od likova iz romana? 
Kazaljke na satu pokazuju tačno šesnaest časova. Da li je neizvesnost onog lika iz romana podjednako važna koliko i vaša? Da li ste se ikada zapitali kako ćete svom životnom romanu nadenuti naslov, baš onom vašem, samo vašem romanu u kojem ste glavni lik samo i jedino VI?
Kakav biste dali naslov? – #MilošJoker

Photo by Jan Kahánek on Unsplash

Podeli: