„Između svetova postoji mesto u kom ništa ne postoji. To mesto mnogi nikada videti, ni osetiti neće na putu do večne istine.
Čovek, zarobljen u sopstveni ego, juri kroz ovaj, ovakav život i u svoj toj žurbi ne uspeva da pronađe ono zbog čega se i rodio. Ne uspeva da pronađe sebe.
Nije ni srećan, ni nesrećan. Niti je tužan, niti radostan. Niti traga za svojim poreklom, niti gleda u daleko potomstvo. Žuri. Nespretno pravi prve korake kojima i završava svoj put.
Ne mari za tuđe osmehe, u modernom svetu brzih odluka samo misli o pukoj egzistenciji, popularnosti, dopadanju bez minuta vremena za samospoznaju. Čudno. Baš od toga smo bežali kada smo deca bili. Trčali bez straha kroz neograničeno polje života.
Važnost. Odvažnost. Samoljublje. Lamentiranje nad životom. Iskričavi pogled nestaje u dubini života i pognute glave čovek stoji na sredini puta. Zašto? Nije se kolevka tvoja zaljuljala da zavidiš, mrziš i bacaš otrovne misli, već da voliš, stvaraš i veruješ da si od ljubavi samo i jedino satkan ČOVEČE!“ – #MilošJoker

Photo by Gregory Hayes on Unsplash

Podeli: