Zasigurno da je najskuplje pitanje danas, pored pitanja o tome kako zaustaviti virus i izlečiti ljude širom planete, pitanje: Kako nastaviti sa biznisom posle korone?

Gotovo da nema čoveka na kugli zemaljskoj koji nije sebi i drugima postavio ovo pitanje.

Moguće je i da ni najveći i najuspešniji biznismeni sveta nemaju odgovor, ali jedno je sigurno, imaju ideje. Nove ideje. Sve se uvek sastoji od novih ideja i od toga kako ih sprovesti u delo. Od ideje do realizacije, najomiljenija i najneomiljenija rečenica u biznisu.

Ukoliko iz sadašnje perspektive posmatrate biznis, deluje gotovo nemoguće sagledati sve posledice koje će sa sobom doneti i odneti Covid-19. Nezahvalno je, neki kažu, i razmišljati o biznisu, važno je sačuvati zdravlje. Ovo je tačno. Ali, isto tako je tačno i da će život nastaviti da postoji i nakon što virus koji je napao gotovo čitavo čovečanstvo bude savladan. Najzad, čovek ima sposobnost da se prilagodi svakoj novonastaloj situaciji, svakom novom izazovu. Oni koji budu imali sposobnost da gledaju daleko u budućnost će moći da budu oslonac čitavom društvu i svojim novim idejama, koje se već negde tamo rađaju u njihovim glavama, povedu druge napred.

Jedan od onih koji će možda potražiti ili stvoriti sebi neki novi posao bi mogao/la biti i ti, bih mogao biti i ja.

Pisanje je jedna od opcija, kreativno pisanje.

Možda da razmislite najpre o ličnom marketingu. Neki od vas će ovde zastati i pročitati još jednom prethodnu rečenicu. Jeste li je pročitali? Pa, da. Lični marketing. Da li ste ikada razmišljali o tome dok ste kačili selfije na društvene mreže? Jeste li? Ponekad? Često? Koji je vaš odgovor na ova pitanja?

Srž svakog biznisa je u kvalitetnom marketingu. Marketing pre korone i marketing posle korone definitivno, baš kao i mnoge druge stvari, neće biti isti bar neko vreme, duže ili kraće. Da li je tu vaša šansa? Razmislite, kakav je to način na koji možete iskoristiti marketing? Da li ste spremni da se ponovo aktivirate kao nikada i pokrenete sebe i sopstveni biznis koji sada trpi i čeka da virus napusti ovu planetu?

Ukoliko ste razmislili i ukoliko je vaš odgovor potvrdan, a vi se nekada prisetite da ste, u doba pandemije, mogli da pročitate jedan tekst koji vas je podstakao da idete dalje. Prisetite se i osobe koja ga je napisala i prisetite se da ta osoba može možda u bliskoj budućnosti napisati još koji tekst koji će pomoći vašem biznisu nakon korone.

Ukoliko vam se ovaj tekst svideo, možete ga podeliti na svoj zid ili lajnu.

Ukoliko vam bilo kada u budućnosti bude zatrebao kvalitetan copywriting (tekst koji će da unapredi prodaju u vašem biznisu) ili content marketing (tekst koji će ojačati vaš brend), a vi se ne ustručavajte da za tako šta potražite usluge jednog pisca.

Za više informacija, možete me kontaktirati putem sledeće fb stranice klikom ovde

Srdačno vaš,

Miloš Joker

.

.

.

.

.

.

Photo by: Rex

Podeli: